Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

2 at the price of 2 continued...

Συνεχίζοντας λοιπόν την δουλειά που ξεκίνησα χθες, παρουσιάζω τους Molior Superum από την Σουηδία, την χώρα που έχει πιο πολλά συγκροτήματα απο κατοίκους, οι οποίοι με το πρώτο τους EP, Toward The Haze έχουν καταφέρει να δημιουργήσουν κάποια σχετική αναμονή για το full length του. Κάπως, κάποτε πρέπει να τους είχα ξανακούσει αυτούς εδώ καθώς του (ξανά)ανακάλυψα ψαχουλέυοντας τα τραγούδια και τα συγκροτήματα που έχω καταχωρημένα (σκρομπλάρει αν με καταλαβαίνεις) στο lastfm μου. Δεν μου κάνει εντύπωση, που δεν τους πρόσεξα την πρώτη φορά, μιάς και μου έχει συμβεί και άλλες φορές στο παρελθόν, όμως πάντα προσπαθώ να είμαι δίκαιος. Οπότε εδώ είμαστε.

Δύο λόγια πρώτα για το περιεχόμενο του Ep. Τρία κομμάτια όλα κι' όλα διάρκειας 13 λεπτών σε ύφος 70's και stoner rock, κλασσική συνταγή. Ίδιες κλίμακες στα έγχορδα, ο drummer να βαράει μανιασμένα τα πιατίνια για να ακουστεί πάνω από όλα, ολίγον Clutch και αρκετός χαβαλές για να σε κάνει να περάσεις και εσύ καλά μαζί τους. Είναι σαν το αγαπημένο φαγητό που σου φτιάχνει η μάνα σου. Βαλτην να το ετοιμάσει με κλειστά μάτια και θα είναι και πάλι καλό. Τούτο εδώ το δισκάκι όμως, παρά το γεγονός πως σε πρώτη φάση δεν διαφέρει απο τα πολλά άλλα αντίστοιχα του είδους, καταφέρνει να σε αρπάξει απο τον λαιμό. Φουριόζικο ακόμα και στα αργά σημεία του και πιασάρικο τόσο ώστε να σε αναγκάσει να μπεί στο mix tape που θα φτιάξεις την επόμενη φορά που θα συνδέσεις το mp3 player στον υπολογιστή σου. Στα επιπλέον οι Molior Superum έχουν για κατέβασμα 2 από τα τρία τραγούδια τους στο myspace αλλά και ολόκληρο το Towards The Haze ανεβασμένο στο Soundcloud.

Πολύ καλή καλλιτεχνική κίνηση το να βγάζεις EP τελικά. Αρκεί το υλικό να είναι καλό βέβαια. Αμα είναι καλό και έχεις κάτι σημαντικό να πείς τότε και ο κόσμος θα το δεχτεί και όταν βγεί η ολοκληρωμένη δουλειά σου δεν θα έχεις απλά πεταχτεί από το πουθενά. Βεβαια συχνά πυκνά ο πρώτος δίσκος απογοητέυει (βλ. Devil) αλλά τι να κάνουμε; it's a long way to the top if you wanna rock 'n roll.


Molior Superum on Myspace
Towards the Haze on Soundcloud
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...